dinsdag 23 april 2013

Kids Challenge - PK Roeselare - 21-4-2013


Hier alvast de eerste info over PK Roeselare.

De eerste officiële titel voor het mountainbikeseizoen 2013 is binnen voor Louis. Zondag 21-4-2013 was er het West-Vlaams Kampioenschap mountainbiken te Roeselaere. Tevens een wedstrijd binnen de kalender van Vlaamse Kids Challenge.
En ja...we hebben een provinciaal kampioen in huis! Het is Louis gelukt om kampioen van West-Vlaanderen te worden. Hij was zaterdag vertrokken met hoge verwachtingen, hij wilde absoluut winnen. Maar het vergde serieus wat moeite. Er was een groot deelnemersveld bij de U-15. Met zijn 21ste startpositie moest hij zich een weg naar voor wringen. En het ging hard. Halfweg de eerste ronde zat hij al in 6de positie, mee met de 14-jarige jongens. Maar het was stoempen. Op de open vlakke rechte stukken hadden de krachtige jongens flink voordeel, in de technische stukken met veel bochtenwerk, wat op en af, de brug, de zandbak, de drop, het wasbord, enz... maakte Louis de voorsprong telkens weer kleiner. Het tempo bleef hoog de ganse wedstrijd. De laatste ronde kon Louis er nog een extraatje uitpersen en nog 2 plaatsen opschuiven en eindigde zo 3de bij de U-15. Super tevreden met dit mooie resultaat!
Hij was daardoor tevens 1ste in zijn leeftijdscategorie van 13-jarigen, en hiermee dus West-Vlaams Kampioen van de 13-jarigen.

Bedankt aan alle mega-enthousiaste supporters, wat een energy-boost!

Groetjes en tot in Cuesmes





















Geen opmerkingen: